Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.
Detta innebär att vi ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap.
I kommittén sitter nio ledamöter, i denna artikelserie presenteras var och en av dom.
Först ut är ledamot Andreas Falk.
Andreas har flera meriter såsom Trans Europe Footrace, en fjärdeplats på Spartathlon 246 km, mm
Vilken är din roll i styrelsen?
Jag är ansvarig för landslaget i 24 timmarslöpning. I övrigt försöker jag vara till hjälp i styrelsen kring utveckling av svensk ultradistanslöpning.
Varför vill du var delaktig i styrelsen?
Om ultradistans skall hamna på kartan som en riktig idrottsgren med allt vad det innebär så måste någon engagera sig. Jag är en av flera någon.
Hur tycker du att svensk ultralöpning har utvecklats de senaste åren?
De största stegen har vi tagit på internationella mästerskap men vi får aldrig glömma att detta beror delvis på grund av den kultur och det arbete som frodats i Sverige kring ultradistans de senaste åren.
På vilket sätt behövs KUL?
För att bygga upp ultradistans med en stabil bottenplatta som vi sedan skjuter upp löparstjärnor ifrån.
Hur ser svensk ultralöpning ut om ett par år?
Vi fortsätter att ta massor av medaljer på internationella mästerskap. Vi åker till dessa med fulla lag. I dessa lag är det löpare som älskar och brinner för svensk ultradistanslöpning.